Vesti 25.02.2021.

Najčešća pitanja i odgovori sa javnih konsultacija

Preko 150 pitanja i komentara stiglo je tokom javnih konsultacija od 10. do 22. februara, na kojima su se stručna i šira javnost detaljno upoznale sa predlogom Masterplana.

Pročitaj više
Vesti 10.02.2021.

Novi Masterplan za novi zdravstveni sistem do 2035.

Ministarstvo zdravlja započelo je danas završne javne konsultacije o Nacrtu plana optimizacije mreže ustanova zdravstvene zaštite (Masterplan).

Pročitaj više
Vesti 08.02.2021.

Javne konsultacije o Masterplanu zdravstva

Ministarstvo zdravlja poziva sve zainteresovane da u sredu, 10. februara od 11 časova, uživo prate onljan prezentaciju Nacrta Plana optimizacije mreže ustanova zdravstvene zaštite 

Pročitaj više
Vesti 13.01.2021.

Kojim zdravstvenim ustanovama su građani najviše zadovoljni?

Državne apoteke ubedljivo su najbolje ocenjene javne zdravstvene ustanove u Srbiji.

Pročitaj više
Vesti 11.12.2020.

Veća dostupnost specijalističkih pregleda uz manje troškove

Umesto da obilaze više bolnica i često putuju do većih gradova kako bi obavili specijalistički pregled, građani će veliki deo potreba moći da zadovolje...

Pročitaj više
Vesti 28.09.2020.

80% građana zadovoljno radom lekara u Srbiji

Lekari su za građane centralna tačka i najvažniji element zdravstvene zaštite, a njihovim radom zadovoljno je 80% ispitanika.

Pročitaj više

Drugi projekat razvoja zdravstva

Cilj Drugog projekta razvoja zdravstva je dalje jačanje zdravstvenog sistema u Srbiji kroz unapređenje finansiranja, nabavki i održavanja u zdravstvu, kao i unapređenje lečenja prioritetnih nezaraznih bolesti. Jedna od ključnih aktivnosti projekta, usmerenih na poboljšanje kvaliteta i dostupnosti zdravstvnih usluga za građane, je izrada Plana optimizacije mreže ustanova zdravstvene zaštite.

Saznaj više