Јавне консултације о Мастерплану здравства

Министарство здравља обавештава стручну и ширу јавност, представнике здравствених установа и институција, државних органа, локалних самоуправа, привреде и медија, да ће се онлајн презентација и отварање јавних консултација о Нацрту Плана оптимизације мреже установа здравствене заштите у Србији (Мастерплан), одржати у среду, 10. фебруара 2021. са почетком у 11 часова, уз пренос уживо на www.optimizacijazdravstva.rs. Сви заинтересовани могу да номинују питања или коментаре за учеснике скупа путем www.sli.do/optimizacija.

Мастерплан предвиђа организацију здравственог система кроз шест региона, уз планирање капацитета у складу са бројем становника, њиховим здравственим потребама и могућностима установа да пруже квалитетну здравствену заштиту. Израду Мастерплана спровело је Министарство здравља у оквиру Другог пројекта развоја здравства уз подршку стручног тима међународног конзорцијума који чине ИБФ (Белгија), Делта Хаус (Хрватска) и НАЛЕД (Србија), а на основу свеобухватних истраживања и анализа постојећег стања и трендова, упоредних пракси, потреба грађана, теренских посета здравственим установама и екстензивног дијалога са кључним актерима из јавног, приватног и цивилног сектора.

За више информација о Мастерплану и приступ кључним документима посетите: optimizacijazdravstva.rs/plan-optimizacije.

Завршне јавне консултације о Нацрту плана оптимизације мреже установа здравствене заштите трајаће до 22. фебруара 2021. Сви заинтересовани могу да доставе коментаре или сугестије за унапређење Мастерплана посредством званичне контакт форме: www.optimizacijazdravstva.rs/ostavite-komentar.